Akrobatika

Minitrampolin és talajakrobatika

A minitrampolin a modern akrobatika oktatás elengedhetetlen kelléke, ráadásul játszva tanítja a koordináció magasiskoláját! Különböző bemutatók kellékeként, a torna és egyéb akrobatikus sportok oktatásának alap kiegészítő szereként terjedt el a világban, de a skandináv országokban versenysportként is jól ismert. A mai, modern minitrampok kiváló minőségüknek köszönhetően méltán képviselik a kellemes és biztonságos mozgástanulás modern eszközeit. Kialakításuk lehetővé teszi a könnyed és biztonságos levegőbe emelkedést, ahol a tornászok könnyedén sajátíthatják el az egyszerű gimnasztikus ugrásoktól a bonyolult akrobatikus elemekig a légmunka fortélyait.

A tanfolyamainkról:

Tanfolyamainkon kombináljuk a minitrampolinos levegő-béli akrobatikát, és a talajakrobatikát. Egy időben tanítjuk a talajon és a levegőben végzett fordulatok, átfordulások technikáit, és fejlesztjük a gyermekek fizikai képességeit. Mindezt azért, hogy felkészítsük őket a fokozatosan nehezedő feladatok végrehajtásakor rájuk nehezedő terhelésre. Az erő- és állóképesség fejlesztés épp oly fontos és szerves része edzéseinknek, mint a megfelelő lazaság és a koordináció kialakítása a gyermekeknél.
Kezdő- és középhaladó tanfolyamainkon fontos szerepet tölt be a gimnasztika, mint a képességfejlesztés alapvető eszköze, de a fő cél az alap akrobatikus mozgás kialakítása a helyes testtartás és fizikum elérése. Ennek a célnak elsődleges eszköze a talajakrobatika mozgásvilágának oktatása, bukfencek, kézállások, cigánykerék, kézenátfordulás, rundell és más, alap akrobatikus elemek és ezek kombinációinak –variációinak elsajátítása, illetve a minitrampolinos alapfelugrások, forgások, tigrisbukfencek és szaltók tanítása. Természetesen a vidámság és a játék is helyt kap az edzéseinken, de csak a józanész engedte kereteken belül.
A haladó tanfolyam, a már magasabb szintű akrobatikus képzettséggel rendelkezőknek nyújt továbbfejlődési lehetőséget. Azt ide járó gyermekek már biztonsággal szaltóznak és egyszerűbb szaltóvariációkat is elsajátítottak (bicska szaltó, szuplé, csavartszaltó). Itt már magasabb fokú akrobatikákkal foglalkozunk, és a dupla-, és csavartszaltók világával ismerkednek a növendékek.

Biztonság

A világon használt legjobb minőségű ugrószereinken túl, edzőink magasan képzett, testnevelő tanári-, és torna szakedzői diplomával, valamint válogatott sportolói tapasztalattal rendelkező fiatal, rugalmas és kreatív társaságot alkotnak. Ez a záloga a balesetmentes edzéseknek, az itt kialakult felszabadult légkörnek és a nagyon kellemes, összetartó közösségnek.
Ajanlom bámely 6-18 éves, nagy mozgásigényű, jól koordinált, de főleg ugrálni szerető gyermeknek! (Az első alkalom ingyenes!)