Akrobatika

A Minitramp és talajakrobatika tanfolyamunk 2 év kihagyás után új helyszínen vált elérhetővé: a Csata Ucai Általános Iskolában Bp. XIII. ker Csata u. 20. 3. emeleti tornaterem. Kezdés: 2023. október 2! A tanfolam hétfőn és szerdán 16-17h ig tart, és 8-12 éves korig várjuk a kezdő, vagy némi akrobatikus tapasztalattal rendelkező gyermekeket!

Az INspirálban a Covid19 miatt 2021. szeptember óta ez a tanfolyam a gumiasztal és a parkour tanfolyamokba olvadt. A parkouron tanítjuk a talajakrobatikát az óriás AirTracken, és a gumiasztalon a minitrampot, de a Csata utcában tudjuk a kettőt egyszerre, egymást támogatva tanítani.

A hétvégi magánórákon lehetőség van az akrobatikát egyénileg, saját képességre szabva tanulni, az órák szombaton délután és vasárnap délelőtt egyénileg megbeszélt időpontban szerveződnek. Info ezen a számon:  +36702492548 

 

Minitrampolin és talajakrobatika (AirTrack)

A minitrampolin a modern akrobatika oktatás elengedhetetlen kelléke, ráadásul játszva tanítja a koordináció magasiskoláját! Különböző bemutatók kellékeként, a torna és egyéb akrobatikus sportok oktatásának alap kiegészítő szereként terjedt el a világban, de a skandináv országokban versenysportként is jól ismert. A mai, modern minitrampok kiváló minőségüknek köszönhetően méltán képviselik a kellemes és biztonságos mozgástanulás modern eszközeit. Kialakításuk lehetővé teszi a könnyed és biztonságos levegőbe emelkedést, ahol a tornászok könnyedén sajátíthatják el az egyszerű gimnasztikus ugrásoktól a bonyolult akrobatikus elemekig a légmunka fortélyait. Az AirTrack légszőnyegek pedig a legfrissebb újítások az akrobatika oktatás világában. Biztonságos használatuk, preventív kialakításuk, mobilitásuk, és változatos méretük, és formájuk egy pillantás alatt tette világhódítóvá az AirTrackek technológiáját. Pár év alatt hódította meg a világ tornatermeit az eszközrendszer, melynek a Pattanj SE az egyik legelső felhasználója lett Magyarországon, és jelenleg is több, mint 10 féle méret és forma található a választékunkban a 12 méterestől, az 1 méteres darabokig.

Tanfolyamainkon kombináljuk a minitrampolinos levegő-béli akrobatikát, és a talajakrobatikát, illetve ennek a legújabb 21. századi változatát az AirTrack-et. Egy időben tanítjuk a talajon és a levegőben végzett fordulatok, átfordulások technikáit, és fejlesztjük a gyermekek fizikai képességeit. Mindezt azért, hogy felkészítsük őket a fokozatosan nehezedő feladatok végrehajtásakor rájuk nehezedő terhelésre. Az erő- és állóképesség fejlesztés épp oly fontos és szerves része edzéseinknek, mint a megfelelő lazaság és a koordináció kialakítása a gyermekeknél.
Kezdő- és középhaladó tanfolyamainkon fontos szerepet tölt be a gimnasztika, mint a képességfejlesztés alapvető eszköze, de a fő cél az alap akrobatikus mozgás kialakítása a helyes testtartás és fizikum elérése. Ennek a célnak elsődleges eszköze a talajakrobatika mozgásvilágának oktatása, bukfencek, kézállások, cigánykerék, kézenátfordulás, rundell és más, alap akrobatikus elemek és ezek kombinációinak –variációinak elsajátítása, illetve a minitrampolinos alapfelugrások, forgások, tigrisbukfencek és szaltók tanítása. Természetesen a vidámság és a játék is helyt kap az edzéseinken, de csak a józanész engedte kereteken belül.
Rendelkezésünkre áll az ország legnagyobb AirTrackje (12x3m x 33cm), melyet a parkour órákon tudunk csak felfújni, mert a gumiasztalok mellettt már nem igazán férne be az INspirálba, emellett az AirTrack.hu -val zajló együttműködésünk eredményeképpen számos új felfújtató AirTrack eszközzel bővülünk folyamatosan. Idén már több, mint 10 légszőnyeggel indítjuk el az évet.

Biztonság

A világon használt legjobb minőségű ugrószereinken túl, edzőink magasan képzett, testnevelő tanári-, és torna szakedzői diplomával, valamint válogatott sportolói tapasztalattal rendelkező fiatal, rugalmas és kreatív társaságot alkotnak. Ez a záloga a balesetmentes edzéseknek, az itt kialakult felszabadult légkörnek és a nagyon kellemes, összetartó közösségnek.
Ajanlom bámely 8-18 éves, nagy mozgásigényű, jól koordinált, de főleg ugrálni szerető gyermeknek!