Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Pattanj SE hivatalosan 2011-ben kapta meg a nevét, de 2001 óta tanítunk gyermektornát és gumiasztalt Ott Olivér szakedző irányítása alatt, 2003 óta válogatott versenyzőkkel járjuk a versenyeket, és a nagyvilágot.

2010-ben kezdtünk parkourt oktatni, és azóta is a 3 fő irányunk:

  • Talajtorna, és minitramp akrobatika
  • Olimpiai gumiasztal
  • és a szabadstílus kedvelőinek a parkour.

Volt pár évünk, amikor akrobatikus kosárlabdát és ovistornát is oktattunk, de ezek sajnos jelenleg nem elérhetőek nálunk. Persze a sportágainkat több féle korosztály számára, több féle tanfolyamon oktatjuk, így gyakorlatilag 7 éves kortól a 77 évesig mindenki megtalálja, amit szeretne.

Pár szó a versenyzőkről:
2011-re már az első világbajnoki szereplésen is túl voltunk, és 2013-ban 2 világkupa ezüstérmet is szereztek az egyesület versenyzői. Majd a 2015-ös olimpiai kvalifikációs világbajnokság után a magyar válogatott feloszlását már nem tudtuk kimozogni, és az addigra felnőtt versenyző generációnk más irányt vett. 2018-ban új versenyző generációt kezdtünk nevelni egy új helyszínen Borlay Csanád, egykori válogatott versenyzőnk vezetése alatt.

A „kiöregedett” sportolóinkat világhírű cirkuszi produkciókban, és akrobatacsoportokban lehet felfedezni a világ porondjain, és rendezvényein.
Ehhez nagy előny, hogy az egyesület vezetője, Olivér 2010 óta tanár a Baross Imre Artistaképző intézetben, illetve a 2009 óta szervezi, és vezeti a WallKings akrobatikus falas-gumiasztalos artistacsoportot. Korábban pedig 2005-től az első hazai akrobatikus kosárlabda színház, a Face Team alap tagjaként a jelenlegi összes akrobatikus kosárlabda csoporttal jó kapcsolatban maradt, Jelenleg az új sportág hivatalos A bírója, Mindezek következtében a sportolóink elég széles palettáról tudnak pályát választani.

Összegezve:
A Pattanj egy közösség, ahol gyermekek, fiatalok, és fiatalos felnőttek jönnek össze, és a szaltó, ami összeköti őket, és ha már már itt vagyunk, miért is ne csináljuk a lehető legmagasabb szinten és minőségben?

Edzőink

Edzőink maguk is bajnokaik a saját specialitásuknak, emellett végzett testnevelők, vagy a Testnevelési Egyetem hallgatói. Rugalmasak, fiatalosak, pozitív hozzáállásúak, jó fejek, és beszélnek angolul.

Ott Olivér

Egyesületi Elnök

Béres Norbi

Parkour

Borlay Csanád

Gumiasztal

Józsa Lilla

Akrobatika

ISMERD MEG: Wallkings

Partnerünk, a WallKings egy 2009-es alapítású akrobatikus produkció. Felléptek és fellépnek mindenhol a nagyvilágban Dubai-tól Hong-Kongig, Londontól Jakartáig. Fellépőik Guinness rekordokat tartanak, szerepelnek a Cirque du Soleil-ben, és boldog résztvevői a Lollapalooza fesztiválnak!