Verseny a világ legnagyobb gumiasztalán.

Verseny a világ legnagyobb gumiasztalán.

Szlovéniában jártunk, pontosabban Ljubjanában, ahol valami nagyon extrém dologban vettünk részt….

A Szlovén Dunking Devils csapat sokadszorra alkot világraszólót. Most azt találták ki, hogy megépítik a világ legnagyobb gumiasztalát a Supernova névre keresztelt 13 x 13 m-es monstrumot, amihez egy hidat kellett építeniük a belvárosban a folyó fölé. Ha már híd, egyből építettek kettőt is.

Az egyiket a közönségnek, a rekord hosszúságú 23 m-es gumiasztalcsíkkal, és egyet versenyezni. Ebbe 2 db olimpiai méretű gumiasztal is befért az 5 x 5 -ös freestyle, és a 13 x 13-mas supernova mellett. Csak a hajóforgalomra kellett egy kicsit figyelni.

Engem bírónak hívtak meg, de volt lehetőségem kipróbálni a csodát is. A hagyományos gumiasztal verseny mellett 3 extrém versenyszámban mérettettek meg a világ minden tájáról összegyűlt versenyzők.

Én pontozóbíróként vettem részt egy holland, és egy svéd társammal. A legnagyobb létszám az 5 x 5 -ös „hagyományos” freestyle verseny volt, ahol hihetetlen csodákat láthattunk, 4-5 szaltóval, és ugyanennyi csavarral fűszerezett gyakorlatok keretében. A bíráskodás izgalmas volt, a nehézségi, és innovációs bíró mellet, és a kivitelt pontoztam, ami nem annyira a testtartásról, mint a testtudatról, a dinamikáról, a biztonságos végrehajtásról, és a stílusról, illetve a flow-ról szólt. A freestyle jellegéből fakadóan, a rengeteg hasra érkező hátraszaltós befejezés miatt, jó sok lehorzsolt arc, és homlok láttán, ebből a pontból mindig faragnom kellett. A középdöntők csatákkal zajlottak, ahol párosok versenyeztek a továbbjutásért, ahol szintén egyenesági kieséssel lehettt eljutni az aranyviadalig. A Supernován 2 versenyszám lett meghírdetve: a legdurvább trükk, és a legmagasabb ugrás. Mindkettő esetén dobó emberek adják a tempót, akiknek a számát és személyét a versenyző dönthette el  3 és 6 fő között. Rajtuk rengeteg múlt, ha nem teljes szinkronban dolgoztak, a versenyző azonnal elszálhatott. A legdurvább trükköt hasonlóan pontoztuk a freestyle-hoz, de ezesetben nem egy 3-6 elemes gyakorlatot, hanem egyetlen ugrást (a legnehezebbet) kellett pontoznunk. A legmagasabb ugrást pedig egy darura akasztott tömött bokszzsák megérintésével értékeltük, ahol természetesen világcsúcs született. Ezt a versenyszámot már tavaly egyszer megrendezték, most az akkori 9,5 métert sikerült felülmúlni még 3,5 méterrel, így az új rekord: 13m!

A következő 2 videó látványosan összefoglalja a hétvége eseményeit, érdemes megfigyelni a háttérben lévő 4 szintes ház viszonyát az ugrásokkal!

Reméljük jövőre is ott leszünk, és még komolyabb versenyen vehetünk részt!

Ott Olivér